...Ο θεός δίδαξε αγάπη ! Αγάπη είναι δύναμη ! δημοκρατία ! Δίκαιο ! Αν πιστεύεις Κάντην πράξη ! καιροί πονηρή δεν υπάρχει πίσω ! φώναξε ! ο Θεός είναι μαζί σου , είναι η δύναμη …... Κύριε Ιησού Χριστέ Υιε Θεού ελέησον μας
...Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς...

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Μυστηριώδη φαινόμενα και ευωδία κατά την αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου



Μυστηριώδη φαινόμενα και ευωδία κατά την αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου (ΑΥΤΟΨΙΑ AlphaTV)


Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκ 2016
Ο Αντώνης Σρόιτερ και η εκπομπή «Αυτοψία» (16/12/16) βρέθηκαν στα Ιεροσόλυμα για τις εργασίες αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου. Η εκπομπή καταγράφει τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν από κοντά το άνοιγμα του Τάφου του Χριστού, μετά από 500 ολόκληρα χρόνια. Οι Έλληνες επιστήμονες που ανέλαβαν το έργο, μιλούν για τις μοναδικές εκείνες στιγμές, όταν σηκώθηκε η μαρμάρινη πλάκα και αποκαλύφθηκε ο βράχος πάνω στον οποίο ακούμπησε το σώμα του Χριστού. Οι επιστήμονες περιγράφουν και τα μυστηριώδη φαινόμενα που κατέγραψαν, όταν μια ευωδία άρχισε να αναδύεται από τον ανοικτό τάφο αλλά και όταν έσβησαν, ξαφνικά, τα ηλεκτρονικά τους όργανα.

Στην εκπομπή, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος περιγράφει πώς έζησε ο ίδιος το σπουδαίο αυτό γεγονός αλλά και τις προσπάθειες των Ισραηλινών να σφραγίσουν τον τάφο. Η «Αυτοψία» επισκέπτεται, επίσης, το σημείο της γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ, όπου ενόψει Χριστουγέννων, συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι.

Ακόμη, η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τη ζωή των μοναχών-φρουρών του Πανάγιου Τάφου, καθώς και των Ελλήνων του Πατριαρχείου, οι οποίοι ζουν ανάμεσα σε Παλαιστίνιους, Ισραηλινούς, Αρμένιους και Μουσουλμάνους.

Video