...Ο θεός δίδαξε αγάπη ! Αγάπη είναι δύναμη ! δημοκρατία ! Δίκαιο ! Αν πιστεύεις Κάντην πράξη ! καιροί πονηρή δεν υπάρχει πίσω ! φώναξε ! ο Θεός είναι μαζί σου , είναι η δύναμη …... Κύριε Ιησού Χριστέ Υιε Θεού ελέησον μας
...Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς...

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ / Μια αλήθεια που θα πρέπει να την ακούσουμε


15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ / Μια αλήθεια που θα πρέπει να την ακούσουμε 


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΑΥΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΟΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΥΠΟ ΤΟΥ Π.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ

Πολλα στην Εκκλησια μας δεν ειναι γραμμενα αλλα εχουν δογματικην ισχυν. Π.χ. το να κανωμε το σταυρο μας με τα τρια δακτυλα και προς ανατολας ειναι καθαρα Εκκλησιαστικη Παραδοση.
Το να μη επιτρεπεται ο ιερευς να επιτελει δυο Θ. Λειτουργιες την ιδια ημερα και στο ιδιο θυσιαστηριο να μη επιτρεπεται να τελεσθουν δυο Θ.Λειτουργιες την ιδια ημερα ειναι Εκκλησιαστικη Παραδοση. Η μια ημερα επεχει θεσιν του παροντος αιωνος και εαν τελεσθη το μυστηριον της θ.Ενανθρωπισεως δυο φορες ειναι σαν να λεμε οτι ο Ενανθρωπισας ηλθε δυο φορες στη Γη.

Το αυτο, εαν εορτασθη το κοσμοσωτηριο γεγονος δυο φορες το χρονο υπο του ιδιου κληρικου. Αυτη ειναι η Ορθοδοξη Εκκλησιαστικη ΠαραδοσηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου